Δράσεις της Οργάνωσης Daughters of Penelope Paris * από τη σύσταση της

 

 

Οκτώβριος 2018

Οικονομική στήριξη της ανακαίνισης της Fondation Ηellénique στην Cité Internationale Universitaire de Paris.

Η Fondation Ηellénique ιδρύθηκε το 1932 και η έδρα της στη Cité Internationale Universitaire de Paris απαιτούσε πραγματοποίηση έργων ανακαίνισης. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας « Une chambre à votre nom » η οργάνωση συνεισέφερε στη ανακαίνιση ενός φοιτητικού δωματίου. H ανακαίνιση αυτού του ιστορικού κτιρίου ενδύεται έναν αρχιτεκτονικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Η Fondation Hellénique αποτελεί χώρο επισκέψιμο ως αρχιτεκτονικό έργο και τμήμα του οικοδομικού συνόλου της Cité Internationale Universitaire στο Παρίσι.

 

 Φεβρουάριος 2019 : Ομιλία του Καθηγητή Γιώργου Δερτιλή

Πραγματοποιήθηκε ομιλία στο Παρίσι στο Cercle Suédois με θέμα « Πόλεμος και Ειρήνη, Ελλάδα και Τουρκία : Pax Britannica (19ος αιώνας) και Pax Americana (20ος αιώνας) ».

 

Μάιος 2020 : Δωρεά προς το Saskatoon French School (Καναδάς) για την αγορά εκπαιδευτικών εγχειριδίων για τις βιβλιοθήκες των τάξεων του Δημοτικού.

 

Μάιος 2020 : Δωρεά λευκών ειδών στην Ελληνική Κοινότητα Παρισίων (Communauté Hellénique de Paris) για την παρασκευή μασκών.

 

 

 

 

Μάιος 2020 : Δωρεά 400 Ελληνικών γλυκών από τον traiteur Mavrommatis για το προσωπικό του τμήματος Πρώτων Βοηθειών, Εντατικής και λοιπών τμημάτων του νοσοκομείου Robert Debré (Paris), το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Γαλλίας. 

 

 

Μάιος 2020 : Συγκέντρωση δωρεών για την αγορά μασκών. Με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε αγοράστηκαν 11,000 χειρουργικές μάσκες.  

 

Ιούνιος 2020 : Δωρεά 200 macarons από την αλυσίδα Pierre Hermé για το προσωπικό των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών και Εντατικής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Robert Debré στο Παρίσι.

 

 

Ιούλιος 2020 : Η οργάνωση ανέλαβε την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί η ερμηνεία του τραγουδιού SAVING THE WORLD της Monika στην Ακρόπολη των Αθηνών προς τιμή των ηρώων του Covid-19 για την στήριξη του ιατρικού κλάδου στην Ελλάδα, όπως νοσοκομεία και κέντρα υγείας. 

Θέλουμε να  στήριξουμε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (Ελλάδα).

 

Δεκέμβριος 2020 : Παραδίδονται στην Οργάνωσή μας 11.000 χειρουργικές μάσκες, οι οποίες αγοράστηκαν  χάρη στα έσοδα που προέκυψαν από τον διαδικτυακό έρανο με την ονομασία  «Leetchi».

 

Δεκέμβριος 2020 : Δωρεά 1.000 χειρουργικών μασκών στην Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων.

 

 

Δεκέμβριος 2020 : Δωρέα 2.000 χειρουργικών μασκών στην Ελληνική Εστία Νεότητος του (92) Chatenay – Malabry, Γαλλία, για την προστασία των 80 φοιτητών της εστίας και των μαθητών του ελληνική σχολείου.

 

Δεκέμβριος 2020 : Δωρέα 2.400 χειρουργικών μασκών για την προστασία των τροφίμων  και των εργαζομένων, στον οίκο ευγηρίας «Ιπποκράτης» που βρίσκεται στο Chatenay – Malabry, Γαλλία.

 

 

Δεκέμβριος 2020 : Δωρέα 300 χειρουργικών μασκών στον Ελληνο-Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι.

 

 

Δεκέμβριος 2020 : Δωρέα 300 χειρουργικών μασκών στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παρίσι.

 

Φεβρουάριος 2021 : Συλλογή ρουχισμού για το Ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη, Eλλάδα.  Παραδόθηκαν συνολικά 14 κούτες.

 

 

Μάρτιος 2021 : Διοργάνωση διαδικτυακής εκδήλωσης, επί τη ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας σε συνεργασία με τις άλλες οργανώσεις των Daughters of Penelope στην Ευρώπη, Στουτγάρδη, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βιέννη.

 

 

Μάρτιος 2021 : Επαναλειτουργία της Fondation Hellénique, Παρίσι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης των 80 δωματίων της.  Η οργάνωση Daughters of Penelope, Paris σε συνεργασία με την AHEPA Victor Hugo, συνέβαλαν στην εκστρατεία Une Chambre à votre nom.

 

 

Μάρτιος 2021 : Δωρέα 2.000 χειρουργικών μασκών για τους φοιτητές της Fondation Hellénique, Παρίσι.

 

Απρίλιος 2021 : Συγκέντρωση και παράδοση βιβλίων και σχολικών ειδών στην οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου» στην Αθήνα, Ελλάδα

 

 

Απρίλιος 2021 : Συγκέντρωση και παράδοση βιβλίων και τροφίμων στο σπίτι του μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την ευημερία των παιδιών «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μαρούσι, Αθήνα, Ελλάδα

 

Οκτώβριος 2022 : Η Φιλανθρωπική Οργάνωση Daughters of Penelope Paris σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «ΞΟΜΠΛΙΑ, Πλουμίδια και Στολίσματα» με έργα εμπνευσμένα από την Λαογραφική Συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Ελληνικό Σπίτι, 9 Rue Mesnil, 75116 Paris. Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου
Επιμέλεια & Παρουσίαση: Ίρις Κρητικού

* AHEPA – SECTION PARIS – PHAETUSE είναι η προγενέστερη επωνυμία των Daughters of Penelope Paris