Φιλανθρωπική Δράση της Οργάνωσης Daughters of Penelope Paris * από τη σύσταση της

 

 

Οκτώβριος 2018

Οικονομική στήριξη της ανακαίνισης της Fondation Ηellénique στην Cité Internationale Universitaire de Paris.

Η Fondation Ηellénique ιδρύθηκε το 1932 και η έδρα της στη Cité Internationale Universitaire de Paris απαιτούσε πραγματοποίηση έργων ανακαίνισης. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας « Ενα δωμάτιο με το όνομα σας » η οργάνωση συνεισέφερε στη ανακαίνιση ενός φοιτητικού δωματίου. H ανακαίνιση αυτού του ιστορικού κτιρίου ενδύεται έναν αρχιτεκτονικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Η Fondation Hellénique αποτελεί χώρο επισκέψιμο ως αρχιτεκτονικό έργο και τμήμα του οικοδομικού συνόλου της Cité Internationale Universitaire στο Παρίσι.

 

 Φεβρουάριος 2019 : Ομιλία του Καθηγητή Γιώργου Δερτιλή

Πραγματοποιήθηκε ομιλία στο Παρίσι στο Cercle Suèdois με θέμα « Πόλεμος και Ειρήνη, Ελλάδα και Τουρκία : Pax Britannica (19ος αιώνας) και Pax Americana (20ος αιώνας) ».

 

Μάιος 2020 : Δωρεά προς το Saskatoon French School (Καναδάς) για την αγορά εκπαιδευτικών εγχειριδίων για τις βιβλιοθήκες των τάξεων του Δημοτικού.

 

Φιλανθρωπικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID 19

Μάιος 2020 : Δωρεά λευκών ειδών στην Ελληνική Κοινότητα Παρισίων (Communauté Hellénique de Paris) για την παρασκευή μασκών.

 

 

 

 

Μάιος 2020 : Δωρεά 400 Ελληνικών γλυκών από τον traiteur Mavrommatis για το προσωπικό του τμήματος Πρώτων Βοηθειών, Εντατικής και λοιπών τμημάτων του νοσοκομείου Robert Debré (Paris), το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Γαλλίας. 

 

 

Μάιος 2020 : Συγκέντρωση δωρεών για την αγορά μασκών. Με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε αγοράστηκαν 10.000 μάσκες.  

 

Ιούνιος 2020 : Δωρεά 200 macarons από την αλυσίδα Pierre Hermé για το προσωπικό των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών και Εντατικής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Robert Debré στο Παρίσι.

 

 

Ιούλιος 2020 : Η οργάνωση ανέλαβε την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί η ερμηνεία του τραγουδιού SAVING THE WORLD της Monika στην Ακρόπολη των Αθηνών προς τιμή των ηρώων του Covid-19 για την στήριξη του ιατρικού κλάδου στην Ελλάδα, όπως νοσοκομεία και κέντρα υγείας. 

Θέλουμε να  στήριξουμε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (Ελλάδα).

 


 

 

* AHEPA – SECTION PARIS – PHAETUSE είναι η προγενέστερη επωνυμία των Daughters of Penelope Paris